Copii premiați la Catedrala Episcopală din Baia Mare

La Catedrala episcopală din Baia Mare au fost premiați câștigătorii concursului de creație ‘Alege Școala!’ – faza pe protopopiat, din Protopopiatele Baia Mare, Chioar, Sighet și Vișeu. De asemenea, câștigătorii au fost felicitați și de Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului care le-a înmânat premiile.

‘Ne bucurăm că Biserica noastră reușește să intre prin intermediul acestui program și într-o altfel de comunicare cu copiii și tinerii. Este adevărat că în Biserică se fac numeroase activități cu tinerii. Dar, spre deosebire de acelea, ținta acestui program este precisă: cultivarea interesului și a dragostei pentru școală ale copiilor aflați în dificultate, precum și integrarea acestora în marea familie a Bisericii’, a spus PS Iustin Sigheteanul, care a adăugat că prin festivitatea de premiere sunt evidențiați, apreciați și răsplătiți copiii înscriși în program, dar și cei care s-au preocupat de catehizarea acestora, preoții și profesorii de religie.

Cei 36 de câștigători au primit produse multimedia și, în nume personal, ierarhul le-a oferit câte o iconiță cu Maica Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…