Copii premiați în ziua hramului parohiei Brăișoru din Protopopiatul Huedin

Printre numeroasele biserici închinate Sfintei Fecioare Maria care își sărbătoresc hramul pe 15 august, se numără și biserica Parohiei Brăișoru din Protopopiatul Huedin, lăcaș ridicat între anii 1927-1928. În ziua hramului, întreaga comunitate a participat la Sfânta Liturghie, după care a avut loc premierea copiilor care au participat în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului la cateheze cu tematică diversă, acțiuni organizate în fiecare seară, după Paraclis.

Sărbătoarea hramului a început încă din ziua de duminică, 14 august, când la ora 18.00, s-a oficiat Vecernia și Litia, urmate de Prohodul Maicii Domnului, cu înconjurarea bisericii.

Biserica din Brăișoru a fost cladită din piatră de granit, în stil neobizantin. Prin contribuția credincioșilor, între anii 1954-1957, locașul a fost supus unor lucrări de reabilitare, fiind zugrăvit în anul 1970. Trei ani mai târziu biserica a fost sfințită. Lucrări importante de renovare au fost executate după anul 1999. Pictura, în tehnica tempera-acril, s-a făcut în anul 2010, de către pictorul Vasile Mocan și soția sa, din localitatea Rediu, județul Cluj. Actualul paroh, preotul Dan-Ionuț Lupuțan, a fost numit din data de 1 iunie anul curent, potrivit căruia sfântul locaș urmează să fie resfințit în anul 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente