Copii în vizită la sediul Mitropoliei Clujului

Treizeci de copii din clasa I de la Școala „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, au vizitat astăzi, 4 aprilie 2012, sediul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. Elevii au fost întâmpinați chiar de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, care le-a oferit iconițe și cărți de rugăciuni, informează TRINITAS TV. Micuții au interpretat mai multe pricesne.

„Este și perioada când ne apropriem de Sfintele Paști și toată lumea se pregătește. Ce pregătire mai frumoasă ar putea fi decât aceasta de a vizita Arhiepiscopia și Mitropolia noastră. Noi trebuie să rămânem foarte aproape de Domnul Iisus Hristos, iar lucrul acesta îl învățăm la biserică. Domnul Hristos așteaptă se ne rugăm în fiecare dimineață și în fiecare seară și duminica să merge la biserică”, le-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei copiilor prezenți.

Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei le-a explicat copiilor, pe înțelesul lor, rolul Arhiepiscopiei: „În Arhiepiscopia și în Mitropolia noastră, în toate localitățile sunt preoți, iar conducătorii lor sunt aici, la Arhiepiscopie. Pentru probleme importante ei vin aici. Această reședință durează de pe vremea Episcopului Nicolae Ivan care a făcut și catedrala aceasta frumoasă”.

Vizita micuților se înscrie în seria activităților desfășurate în cadrul programului „Școala Altfel”.

Copiii au mai vizitat și Catedrala Mitropolitană, Muzeul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Biblioteca eparhiei, sediul Postului de Radio „Renașterea” și Capela Seminarului Teologic din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente