Copii din Ramna – Protopopiatul Reșița în tabără la Caraiman

O parte dintre copiii Parohiei Ramna – Protopopiatul Reșița, înscriși în programul național ‘Alege școala!’, au participat zilele trecute la Tabăra de creație organizată de Patriarhia Română și Fundația ‘World Vision România’ la Mănăstirea ‘Înălțarea Sfintei Cruci’ – Caraiman din județul Prahova, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Obiectivele acestei tabere sunt prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip ‘școala de duminică’, necesare asigurării educației de bază și a motivației pentru educație a copiilor din mediul rural și urban.

Alături de alți copii ai parohiilor din Episcopia Caransebeșului, care fac parte din acest program, din Parohia Ramna au participat la tabără patru copii. Aceștia s-au îmbarcat, cu vădită emoție, la data de 15 iulie, din fața Protopopiatului ortodox Reșița, despărțindu-se de cei apropiați, lăsând pentru cinci zile toate preocupările și grijile ale unui copil de la țară.

‘La întoarcerea din această experiență unică pentru ei, au ținut să-și mărturisească momentele de bucurie și de fericire, dar totodată și de disciplină, la care s-au conformat timp de cinci zile departe de casă. Aici, unii dintre ei au legat pentru prima dată prietenii adevărate, au interacționat, s-au ajutat între ei și au știut să-și împartă timpul în atelierele de creație și în afara lor. Mulțumim milostivului Dumnezeu că acești copii ai parohiei noastre au petrecut momente poate deosebite prin participarea la această tabără și, așa cum ne-am obișnuit de fiecare dată când au participat undeva, trei dintre ei s-au întors și de data aceasta cu premii la secțiunile la care au participat. Ana Poadariu a obținut premiul I, Chihaie Anca premiul II, iar Alin Achim mențiune’, a mărturisit părintele Ovidiu Urzicaru.

Tabăra de creație a fost încununată prin participarea la Sfânta Liturghie, la sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, săvârșită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente