Copii din diaspora românească vor petrece vara la Neamț și Tismana

Copiii ortodocși din Europa Occidentală și Meridională sunt invitați la o tabără internațională de tradiție și spiritualitate ortodoxă ce va avea loc în vară la Mănăstirea Neamț și la Mănăstirea Tismana, informează „Ziarul Lumina”.

Tabăra internațională de tradiție și spiritualitate este organizată de Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale și Meridionale, în parteneriat cu Departamentul pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, în primii ani acest proiect venind în întâmpinarea necesității de a oferi copiilor români din diaspora posibilitatea de a intra în contact cu tradițiile și identitatea culturală, lingvistică și religioasă a părinților lor, dar și de a trăi timp de două săptămâni în țara de origine, după cum informează Biroul de presă al Mitropoliei Occidentale și Meridionale.

Astfel, vor avea loc două tabere, una în Moldova, la Mănăstirea Neamț, iar cealaltă la Mănăstirea Tismana, în Oltenia, fiind destinate copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani.

Tabăra oferă copiilor posibilitatea să desfășoare activități într-un spectru foarte larg. Sunt propuse diverse ateliere, cum ar fi cel de icoane, atelier de linogravură, atelier de teatru, atelier de dans, de muzică, de limba română etc. De asemenea, copiii vor descoperi frumusețile naturii prin vizitarea peșterilor și a împrejurimilor taberei, vor dobândi cunoștințe despre tradițiile românești și despre credința strămoșească prin intermediul catehezelor, al excursiilor și drumețiilor.

După succesul taberelor de la Tismana din perioada 2006 – 2010 și Neamț, 2009 și 2010, peste o sută de copii și adolescenți sunt așteptați să participe și la taberele din 2011, care se vor desfășura în cele două locații.

Astfel, tabăra de la Neamț este organizată în perioada 15 – 26 iulie, tinerii urmând să fie cazați în incinta Seminarului Teologic. Aici sunt 80 de locuri, 60 pentru copii din străinătate și 20 pentru copii din România, directorul taberei fiind părintele Mircea Filip.

Tabăra de la Tismana are loc în perioada 12 – 23 august, copiii fiind cazați lângă Mănăstirea Tismana. Aici sunt 50 de locuri, 35 pentru copii din străinătate și 15 pentru copii din România, directorul taberei fiind părintele Iulian Nistea. Această tabără este organizată pentru al cincilea an consecutiv.

Comentarii Facebook


Știri recente