Cooperare și solidaritate interortodoxă

În ziua de 24 februarie 2010, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa domnul Spyros Attas, ambasadorul Republicii Cipru în România, informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Excelența Sa a mulțumit pentru primire și a transmis un mesaj de prietenie și prețuire din partea poporului cipriot și a evidențiat relațiile tradiționale foarte bune dintre cele două țări și popoare ortodoxe.

În acest context, domnul ambasador a menționat faptul că la împlinirea în anul 2010 a 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Cipru, ambasada va organiza o manifestare aniversară în toamna acestui an și a adresat invitația de a participa și un reprezentant al Patriarhiei Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat legăturile de frățietate dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă a Ciprului și a exprimat speranța intensificării cooperării dintre cele două popoare ortodoxe. În acest sens, Patriarhul României a propus organizarea unor simpozioane dedicate relațiilor istorice, culturale și bisericești dintre cele două Biserici, precum și reflectarea în emisiunile posturilor de radio și televiziune TRINITAS și în publicațiile Lumina a evenimentelor importante din viața Bisericii Ciprului.

În cadrul întrevederii, a mai fost abordată situația locuitorilor și a patrimoniului cultural spiritual din nordul Ciprului. Domnul ambasador a menționat eforturile autorităților de la Nicosia în vederea identificării unei soluții corecte în spiritul principiilor Uniunii Europene cu respectarea drepturilor tuturor locuitorilor din Cipru.

În numele clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat solidaritatea cu poporul cipriot, cu speranța găsirii unei rezolvări a problemei cipriote, inclusiv de protejare a patrimoniului său național și spiritual de o valoare inestimabilă, parte a moștenirii culturale universale.

Comentarii Facebook


Știri recente