Cooperare practică socio-culturală in sprijinul diasporei românești din Regatul Unit al Marii Britanii

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 31 august 2011, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit pe Excelența Sa Ion Jinga, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Domnul ambasador a mulțumit pentru primire și a prezentat punctele de cooperare dintre Biserica Ortodoxă Română și misiunea diplomatică pe care o conduce în vederea sprijinirii și promovării intereselor diasporei românești din Marea Britanie și Irlanda de Nord.

În cadrul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat succint multiplele activități pastoral-misionare, social-filantropice și cultural-educaționale pe care Biserica Ortodoxă Română le desfășoară într-o diaspora dinamică și în permanentă creștere. În acest context, Patriarhul României a evidențiat importanța dezvoltării și implementării de programe europene care să contribuie la integrarea emigranților români în societatea britanică, dar și la păstrarea identității lor culturale și religioase.

La rândul său, domnul ambasador a subliniat faptul că implicarea Bisericii Ortodoxe Române în rezolvarea problemelor existente în cadrul celei mai mari diaspore românești din toate timpurile, așa cum este cea de astăzi, contribuie la asigurarea coeziunii sociale și a unei mai bune cunoașteri reciproce.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mai reliefat importanța dialogului între Bisericile creștine, în promovarea valorilor religioase în societatea europeană contemporană. În acest sens, Patriarhul României a menționat necesitatea cooperării practice în rezolvarea unor probleme de ordin pastoral, social și cultural într-o societate marcată de fenomenul secularizării, al migrației, șomajului și sărăciei.

O vizită a Patriarhului României în Marea Britanie va fi posibilă cu ocazia sfințirii picturii bisericii ortodoxe române din orașul Leeds, probabil în anul 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente