Cooperare între Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și Universitatea Sfântul Tihon din Moscova

În data de 19 noiembrie 2012 la Universitatea Sfântul Tihon din Moscova a avut loc semnarea acordului de cooperare a acestei instituții de învățământ superior din Rusia cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Acordul a fost semnat de rectorul Universității Moscovite, Pr. Vladimir Vorobiev și, din partea română, de decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, după cum ne-a precizat Pr. Eugeniu Rogoti, inspector la Sectorul Relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române.

Înainte de semnarea oficială a acordului a avut loc o discuție între reprezentanții conducerilor celor două instituții, în cadrul căreia s-au stabilit principalele direcții de cooperare. Acestea vor presupune schimbul de studenți și profesori, stagii de pregătire pe termen scurt, îndeosebi în domeniul artei sacre, dar și schimbul de literatură teologică. Partea rusă a manifestat un interes deosebit pentru modul de desfășurare a activității instituțiilor de învățământ teologic românești, în cadrul universităților de stat.

Părinte Vorobiev a propus delegației române să trimită studenți în taberele misionare tradiționale ale Universității „Sfântul Tihon” de la mănăstirea Solovăț, propunere primită cu mult interes de partea română.

La rândul său, Părintele decan Ștefan Buchiu a mulțumit pentru invitația de a vizita instituția de învățământ moscovită, mai ales că această vizită a coincis cu festivitatea prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la înființarea acesteia și și-a manifestat speranțele în continuarea cooperării cu Universitatea parteneră.

Universitatea „Sf. Tihon” a fost înființată în 1992, sub forma unui institut particular și s-a dezvoltat rapid, ajungând la stadiul unei universități care are acum 10 facultăți, cu aproximativ 3000 de studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente