Continuarea relațiilor de prietenie și înțelegere reciprocă dintre Biserica Ortodoxă Română și Cultul Mozaic

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit astăzi, 1 septembrie 2011, la Reședința patriarhală, pe Eminența Sa Menachem Hacohen, Marele Rabin al Cultului Mozaic din România, la încheierii misiunii sale în țara noastră. Marele rabin a fost însoțit de către soția sa doamna Deborah Hacohen, domnul Israel Sabag, președintele asociației JOINT România și de domnul Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

În timpul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh a subliniat principalele coordonate ale relațiilor bazate pe prietenie și înțelegere reciprocă dintre Biserica Ortodoxă Română și Cultul Mozaic, relații pe care Marele Rabin Menachem Hacohen le-a încurajat cu multă dragoste, responsabilitate și înțelepciune.

La rândul său, Eminența Sa Menachem Hacohen a evidențiat necesitatea continuării cooperării dintre cele două comunități religioase, iudaică și creștină din România, în special prin organizarea de colocvii care să reliefeze tradiția iudeo-creștină ca bază spirituală a culturii și civilizației europene.

În acest context, Părintele Patriarh a evidențiat importanța realizării de pași concreți în direcția promovării unui dialog interreligios practic între cultele din România, așa cum îl reprezintă constituirea, la inițiativa Patriarhiei Române, a Consiliului Consultativ al Cultelor din România, în ziua de 14 aprilie 2011.

În același timp, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a apreciat echilibrul și înțelepciunea de care Marele Rabin Menachem Hacohen a dat dovadă în timpul activității desfășurate în România.

S-a convenit ca în anul 2012 să se organizeze împreună un colocviu la București cu tema Diaspora în tradiția iudaică și în experiența creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente