Continuarea cooperării și solidarității interortodoxe

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În ziua de 30 august 2011, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit în vizită pe Excelența Sa domnul Spyros Attas, ambasadorul Republicii Cipru la București, la încheierea misiunii diplomatice în România.

Excelența Sa a dorit să mulțumească pentru sprijinul și prietenia poporului român și a Bisericii Ortodoxe Române manifestate față de poporul cipriot cu speranța continuării și intensificării cooperării dintre cele două popoare ortodoxe.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat bunele relații tradiționale dintre cele două popoare cu o bogată și îndelungată tradiție creștină, exprimându-și speranța ca domnul ambasador va continua să promoveze legăturile culturale și religioase dintre cele două țări, inclusiv prin organizarea de pelerinaje la mănăstirile din Cipru și România.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme referitoare la provocările existente în societatea contemporană și la efortul care trebuie întreprins pentru rezolvarea unor probleme sociale urgente ca secularizarea, migrația, abandonul școlar etc., precum și la situația locuitorilor și a patrimoniului cultural spiritual din nordul Ciprului. În numele clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a reafirmat solidaritatea cu poporul cipriot, în speranța soluționării problemelor cu care se confruntă acesta, prin protejarea patrimoniului creștin-ortodox din această regiune care constituie un simbol al identității naționale și spirituale cipriote.

Comentarii Facebook


Știri recente