Continuă lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

Lucrările la viitoarea Catedrală patriarhală continuă și în această perioadă. În zilele următoare se va turna plotul numărul 1 al fundației, după cum ne informează TRINITAS TV.

„Un plot înseamnă o zonă delimitată care cuprinde partea de armare, execuție și tot ce înseamnă elemente adăugite pe zona de turnare la grinzile transversale și grinzile longitudinale, acestea constituindu-se ca grinzi principale în armarea radierului, însemnând peste 600 metri cubi de beton. Se lucrează în momentul de față cu prelate de acoperire și cu luarea tuturor măsurilor la execuția ultimelor suduri și în decursul zilei de mâine, sau cel târziu vineri, sub verificarea domnilor diriginți se va începe turnarea plotului nr. 1 de la armarea radierului”, a mărturisit ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția.

Până la Crăciun, echipe de muncitori lucrează zi și noapte la finalizarea hidroizolației din plumb și la armătura din prima parte a radierului.

„Se execută grinzile secundare, s-a început partea de septizare a foilor de plumb care sunt montate pe verticală, asta însemnând prinderea plumbului pe zonele de îmbinare de așa natură încât să preîntâmpinăm infiltrațiile din pânza freatică sau din apele meteorice la zona verticală (…)”, a mai precizat ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente