Continuă lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

Pe Șantierul din Dealul Arsenalului, acolo unde va fi ridicată Catedrala Mântuirii Neamului, a fost finalizat primul rând de ancoraje de pe latura estică. Lucrările continuă într-un ritm susținut și pentru realizarea celorlalte etape de construire.

„Continuăm cu forarea ancorajelor pe partea nordică și sperăm ca în maximum două săptămâni să o finalizăm. Lucrăm cu excavația pentru crearea platformei pe partea sudică în care totalul ancorajului noi sperăm la sfârșitul acestei luni să fie finalizate, după care o să urmeze o altă etapă, turnarea radierului, construcția pereților, stâlpilor, deci, ridicarea bisericii propriu zis”, a declarat pentru TRINITAS TV, Ing. Narcis Caralicea.

Ansamblul Catedralei Mântuirii Neamului se va dezvolta pe o lungime de circa 450 de metri și o lățime de 175 de metri. Întregul complex va fi dominat de Catedrală, a cărei turlă principală se va ridica la o înălțime de 120 de metri.

Catedrala va avea 120 de metri lungime, 70 de metri lățime și 120 de metri înălțime, iar înălțimea minimă de streașină va fi de 44, 95 metri.

Comentarii Facebook


Știri recente