Continuă lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

Lucrările pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului continuă. În prezent se lucrează la fundație, fiind executate deja ancorajele din partea estică.

„Ne-am mutat la ultimul rând de ancoraje și am început din partea nordică, continuăm cu excavația și montarea șpraițurilor de colț”, a spus ing. Narcis Caralicea, după cum informează TRINITAS TV.

Catedrala Mântuirii Neamului va avea, pe lângă rolul liturgic al oricărei biserici, și pe acela de simbol al ortodoxiei românești. În mai multe zone ale edificiului vor fi construite săli pentru expoziții și muzee. Pentru ca vizitatorii Catedralei să poată avea acces la aceste spații și la turla principală, proiectanții au ținut cont de crearea unui circuit de vizitare.

După ce intră în Catedrală, pelerinii urcă până la galeriile de la cota +36.0 metri, cu ascensorul, de unde se pot vedea panorama orașului (prin ferestrele exterioare) și pronaosul spre interior.

Tot la acest etaj se află și muzeul de valori al Catedralei. Pelerinii vor putea vizita printre altele, la cota +57.0 metri, o galerie-expozițională desfășurată în jurul turlei principale.

Comentarii Facebook


Știri recente