Continuă lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

Lucrările pe Dealul Arsenalului continuă. În această perioadă se lucrează la ancorajele de pe partea estică.

„Suntem cu rândul 1 de ancoraje pe această zonă, lucrăm cu 3 mașini pentru a termina cât mai repede această zonă”, a spus Ing. Narcis Caralicea, după cum informează TRINITAS TV.

Pe măsură ce excavațiile evoluează, în zona Altarului se face monitorizarea structurii de sprijin.

„Deformațiile au fost citite în faza inițială atunci când în amplasament nu se afla nicio excavație, pur și simplu s-a realizat structura și nivelul terenului era nemodificat. Pe măsură ce se excavează se înregistrează deformații în limite accesibile. Ele sunt înregistrate, reprezentate grafic, raportate proiectantului de specialitate”, a declarat Ing. Andrei Olteanu.

La cota -6,80m a demisolului Catedralei Mântuirii Neamului a fost creat un nivel intermediar în jurul sălii polivalente. Aici vor fi amplasate spații de deservire, grupate în 3 categorii: spații pentru alimentație, spații pentru comerț și spații de cazare.

Spațiile pentru alimentație cuprind o zona rezervată pentru prepararea hranei și una pentru comercializarea produselor alimentare.

Spațiile pentru comerț se află în partea de vest la demisol și sunt alcătuite din spații pentru articole vestimentare, icoane sau tipărituri, un pangar în care va fi amenajată o expoziție cu vânzare, un mic muzeu.

Comentarii Facebook


Știri recente