Continuă lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

Lucrările pe Dealul Arsenalului continuă. În prezent se lucrează la ancorajele de pe partea sudică a viitoarei Catedrale patriarhale, informează TRINITAS TV.

„Estimăm că la începutul săptămânii viitoare primul rând de ancoraje de pe latura sudică va fi terminat și vom trece să realizăm ancorajele de pe latura de vest”, a explicat inginer Dănuț Grigoraș.

Ce sunt și cum se realizează ancorajele?

„Prima etapă e forarea unei găuri și introducerea ancorei. Ancora este compusă din cele patru toroane, țeavă de reinjecție, teacă, iar partea din față acel bulb de 8 metri care ține practic toată ancora. Se introduce manual prin aceste tubulaturi care vin îmbinate prin filet una de alta, extragem prăjinele de săpat cu aer pe interior, se introduce ancora, se injectează sub presiune, astăzi e prima etapă, iar a doua zi venim prin acele țevi care sunt în afară și se face reinjecția”, a precizat Constantin Holban, șef echipă.

Ansamblul Catedralei Mântuirii Neamului se va dezvolta pe o lungime de circa 450 de metri și o lățime de 175 de metri. Întregul complex va fi dominat de Catedrală, a cărei turlă principală se va ridica la o înălțime de 120 de metri.

Catedrala va avea 120 de metri lungime, 70 de metri lățime și 120 de metri înălțime, iar înălțimea minimă de streașină va fi de 44, 95 metri.

Aria construită la sol va fi de 15.465,20 mp în total, din care Aria construită a Catedralei va fi de 13.534,30 mp, iar aria construită a treptelor și a rampelor de acces va fi de 1.930,90 metri.

Aria desfășurată construită total va fi de 50.879,55mp din care aria desfășurată a catedralei va fi de 48.948,65 mp, iar aria desfășurată a treptelor și a rampelor de acces va fi de 1.930,90 mp.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi amplasată pe un teren situat pe Dealul Arsenalului, la intersecția dintre Calea 13 Septembrie și Strada Izvor.

Comentarii Facebook


Știri recente