Consultații medicale gratuite la Nămoloasa Sat, județul Galați

În Parohia Nămoloasa Sat, Protoieria Covurlui, Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-au desfășurat duminică, 18 noiembrie 2012, activități social-filantropice, cu sprijinul Centrului medical „Irina” din municipiul Galați, care a oferit consultații medicale gratuite la aproximativ 75 de enoriași prezenți la Sfânta Liturghie, informează Ziarul Lumina.

În după-amiaza aceleiași zile, credincioșii parohiei au participat cu evlavie la prima Sfântă Taină a Maslului din postul ce tocmai a început, oficiată de un sobor de șapte preoți, ocazie cu care a debutat și programul misionar „Săptămâna duhovnicească”. În fiecare seară, de luni până vineri, se va oficia slujba Paraclisului Maicii Domnului, la care va participa câte un preot invitat, ce va ține un cuvânt de învățătură cu tema „Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Biserica Ortodoxă Română”.

Tinerii implicați în proiectul „Hristos împărtășit copiilor” au fost prezenți împreună cu părinții și bunicii lor, fiind unși cu untdelemn sfințit și primind în dar iconițe și broșuri cu diferite rugăciuni pentru aceștia. La final copiii au susți-nut un scurt moment artistic cuprinzând cântece bisericești adecvate perioadei în care ne aflăm.

În încheierea programului social-filantropic, preoții slujitori împreună cu membrii Consiliului și Comitetului parohial au vizitat la domiciliu câteva dintre persoanele vârstnice și nedeplasabile, aflate în evidențele speciale ale parohiei, oferindu-le asistență religioasă, dar și medicamente.

Comentarii Facebook


Știri recente