Consult oftalmologic gratuit pentru pensionari la Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” din cartierul bucureștean Titan

La Parohia ‘Sfântul Antonie cel Mare’ – Titan din Capitală a avut loc sâmbătă, 26 martie, o acțiune socială prin care 100 de enoriași au beneficiat de consult și tratament oftalmologic gratuit, informează „Ziarul Lumina”. Acțiunea se va repeta sâmbătă, 2 aprilie, pentru că încă 100 de astfel de persoane au aceleași nevoi.

Consultațiile oftalmologice au început după săvârșirea Sfintei Liturghii. Zeci de persoane așteptau la rând pentru a intra în biserică, unde se efectuau consultațiile oftalmologice. Inițiativa acestei acțiuni a fost a diaconului Marius Suiugan.

‘La un moment dat când slujeam, am văzut o credincioasă care nu putea să citească ce icoană este și ce sfânt este reprezentat pe ea. Dânsa mi-a mărturisit că nu mai vede și că din cauza lipsei posibilităților financiare nu își permite să cumpere o pereche de ochelari. Atunci mi-am adus aminte de un bun prieten, preot în Harghita, care alături de o doamnă medic oftalmolog a efectuat timp de 48 de ore consultații atât românilor, cât și maghiarilor. Atunci am întrebat-o pe doamna doctor dacă are disponibilitatea să facă o astfel de activitate caritabilă și în rândul credincioșilor parohiei noastre. Dânsa a răspuns chemării noastre cu mare bucurie și Bunul Dumnezeu a rânduit ca în această sâmbătă să poată efectua aceste consultații. În Duminica a doua din Post, noi am anunțat enoriașii cu cazuri sociale grave să participe. Din păcate, sunt foarte multe cazuri sociale, sunt peste 200 de persoane. Pentru că nu există pensionar bogat, toți, din păcate, au ajuns la limita sau chiar sub limita sărăciei, și lucrul acesta se vede peste tot’, a declarat diaconul Marius Suiugan.

Activitatea medicului oftalmolog a constat în diagnosticarea anumitor boli oftalmologice, tratamente gratuite, care se vor efectua ori în biserica parohială, ori la cabinetul medical care se află în apropiere și oferirea de ochelari în mod gratuit.

Comentarii Facebook


Știri recente