Construirea viitoarei catedrele patriarhale in Parcul Carol nu incalca nici o lege din Romania

In presa scrisa a aparut astazi un comunicat de presa al Asociatiei ‘Solidaritate pentru libertatea de costiinta’,care se opune costruirii noii catedrale patriarhale in Parcul Carol,in legatura cu care Patriarhia Romana face urmatoarele precizari:

‘Viitoarea Catedrala Patriarhala se va construi in Parcul Carol din Bucuresti, potrivit Legii privind realizarea Catedralei ‘Mantuirii Neamului’ (nr. 441/2004), aprobata in cele doua Camere ale Parlamentului si promulgata de Presedintele Romaniei. Proiectul acestei Legi a primit din partea Consiliului Legislativ avize favorabile din care rezulta ca realizarea viitoarei Catedrale Patriarhale in Parcul Carol nu incalca nici o lege din tara noastra.

Prin prisma celor aratate mai sus, litigiul aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia Contencios Administrativ, care formeaza obiectul dosarului 1621/2004, nu are nici un fel de relevanta in privinta construirii Catedralei ‘Mantuirii Neamului’ in Parcul Carol.

In vederea inceperii construirii viitoarei Catedrale, Patriarhia Romana a solicitat Ordinului Arhitectilor – filiala Bucuresti elaborarea de catre o echipa de arhitecti urbanisti a unui Plan Urbanistic Zonal al Parcului Carol care va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Ulterior, conform Legii, va fi intocmita documentatia tehnica pentru construirea Catedralei in Parcul Carol si va fi solicitata Autorizatia de Construire Primariei Sectorului 4 Bucuresti.’

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…