Conștiința misionară și responsabilitatea eclesială a Centrului de Presă BASILICA

Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române și-a serbat ieri, 8 iunie, de Sfânta Treime, hramul. Cu această ocazie, la Capela „Sfânta Treime” de la Domeniile Știrbey, din localitatea Buftea, județul Ilfov, un sobor de preoți, angajați ai Centrului de Presă al Patriarhiei Române, condus de părintele consilier Nicolae Dascălu, a oficiat Sfânta Liturghie. A urmat un moment festiv în cadrul căruia Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a rostit un cuvânt de binecuvântare, în care a subliniat importanța lucrării misionare pe care o desfășoară Centrul de Presă BASILICA. În continuare, Preafericirea Sa a oferit Diploma de onoare „BASILICA” domnului Ion Moraru, acționar în cadrul Bucharest Arena (Domeniul Stirbey). Aceeași diplomă a fost oferită mai multor angajați ai celor cinci componente ale Centrului de Presă BASILICA.

Centrul de Presă BASILICA a fost inaugurat în anul 2007, la mai puțin de o lună de la întronizarea celui de-al șaselea patriarh al Bisericii noastre, Preafericitul Părinte Daniel. Din Centrul de Presă al Patriarhiei Române fac parte: Radio TRINITAS, Televiziunea TRINITAS, „Ziarul Lumina”, „Lumina de Duminică”, „Vestitorul Ortodoxiei”, Agenția de Știri și Biroul de Presă. Acestea au scopul de a intensifica, într-o lume marcată de secularizare, misiunea spirituală a Bisericii, de a propovădui Evanghelia lui Hristos printr-un mesaj actual, accesibil publicului larg. Conținutul publicistic al acestor canale media nu este exclusiv religios, însă maniera în care sunt abordate toate aspectele lumii contemporane este una creștină. Rolul Centrului de Presă BASILICA este de departe unul misionar, și nu unul comercial.

Sursa: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul…