Constantin Nony, condus întru lumină

Constantin ‘Nony’ Popa a fost condus ieri, 13 decembrie, pe ultimul drum de familie, colegi, prieteni și cunoscuți. Slujba înmormântării a fost oficiată de un sobor de preoți în capela Parohiei ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ – Moara de Vânt din Iași, informează „Ziarul Lumina”.

Un sobor de preoți a săvârșit ieri, 13 decembrie 2011, după-amiază, slujba înmormântării pentru Constantin ‘Nony’ Popa, fotograf al „Ziarului Lumina” timp de aproape șapte ani. În jurul sicriului au stat membri ai familiei, rude, colegi, prieteni și cunoscuți. Cu toții s-au rugat, cu lumânări aprinse în mâini, pentru odihna sufletului lui Nony. Lacrimile au fost stăpânite cu greu de cei care l-au iubit și l-au apreciat. La finalul slujbei, părintele Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, a citit mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Pr. Constantin Sturzu a transmis familiei colegului nostru ‘întreaga compasiune’ a Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

„Constantin ‘Nony’ a fost un scriitor cu lumină, la Lumina și întru lumină. A fost un scriitor cu lumină, pentru că obiectul muncii sale era fotografia. A adus lumină în viața celor pe care i-a imortalizat. Și-a făcut din această pasiune un mod de viață, un mod de a fi, iar acest lucru s-a impregnat în el. A doua calitate a lui a fost aceea că răspundea cu pace, nu arăta tulburare, răspândind în jur lumină. Aceasta este a doua calitate a lui la care mă refeream când spuneam că a fost scriitor la Lumina. A treia calitate a lui Constantin ‘Nony’ este aceea că a fost scriitor întru lumină. Fiecare dintre noi se gândește că la un moment dat se va întâlni cu Mântuitorul, care este Lumina lumii. În Sfânta Evanghelie după Luca ni se spune: ‘Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat’. Sunt convins că ochii lui Constantin ‘Nony’ se vor fi curățit după atâtea slujbe fotografiate, după atâtea momente de sfințenie. Ochiul său s-a curățat prin tot ceea ce a surprins. Sunt convins că ultima fotografie a lui Constantin ‘Nony’ este aceasta pe care o vedem cu toții. Acum ne fotografiază și ne lasă și pe noi să deslușim înțelesurile acestui moment. El vrea să ne spună prin această fotografie că mai devreme sau mai târziu suntem destinați să ne întâlnim cu Dumnezeu, care este Lumină”, a spus pr. Constantin Sturzu.

Comentarii Facebook


Știri recente