Consiliul Pontifical pentru Pastorala Serviciilor de Sanatate a convocat o conferinta interdisciplinara despre ‘Genomul uman’

Consiliul Pontifical pentru Pastorala Serviciilor de Sanatate a convocat o conferinta interdisciplinara despre ‘Genomul uman’, in perioada 17-19 noiembrie a.c. ‘Am definit sanatatea ca o tensiune inspre armonie’, explica presedintele Consiliului Pontifical, Cardinalul Javier Lozano Barragán. ‘Explorand acest concept, cea de-a 20-a conferinta internationala a Consiliului Pontifical pentru Pastorala Serviciilor de Sanatate se va concentra pe inceputul acestei tensiuni, un inceput care marcheaza sanatatea in viata – genomul uman’.

‘Este un subiect foarte larg, subiect de noi studii si descoperiri. Scopurile noastre sunt modeste si vom incerca sa studiem acest subiect doar din perspectiva sanatatii, punand accent pe aspectele terapeutice.’, mai spune Cardinalul Lozano Barragán, cel care va si deschide sesiunile de lucru ale conferintei internationale cu un discurs despre ‘Originea vietii si teologiei’.

Prima sesiune va fi prezidata de pr. Angelo Serra, fost profesor de genetica umana de la Scoala de Medicina a Universitatii Catolice Sf. Inima din Roma. Printre vorbitori sunt inclusi dr. George Robert Fraser, membru al Colegiului Regal al Medicilor, din Londra ; dr. Clotilde Mircher, de la Fundatia Lejeune, Paris; si Aubrey Milunsky, director al Centrului pentru Genetica Umana al Scolii de Medicina a Universitatii din Boston.

Comentarii Facebook


Știri recente