Consiliul National Bisericesc a acceptat hotararea Guvernului de schimbare a amplasamentului Catedralei Mintuirii Neamului in Parcul Carol.

Consiliul National Bisericesc a acceptat hotararea Guvernului de schimbare a amplasamentului Catedralei Mintuirii Neamului in Parcul Carol.

Un comitet consultativ al Patriarhiei Romane format din arhitecti, istorici si clerici, condus de Prea Sfintitul Vincentiu Ploiesteanu, Episcop vicar patriarhal si secretarul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) – din care fac parte printre altii Constantin Balaceanu Stolnici, Dan Berindei, Virgil Candea si Florin Vasilescu (seful Catedrei de Arhitectura Urbana al Institutului de Arhitectura Ion Mincu) – a fost investit cu responsabilitatea alcatuirii temei de proiectare pentru noul amplasament al Catedralei Mantuirii Neamului – Parcul Carol – si va selecta echipa de arhitecti care va realiza noul proiect. Patriarhia Romana a fost nevoita sa renunte la fostul amplasament, situat in zona Bulevardului Unirii, deoarece o parte din suprafata respectiva a fost revendicata de fosti proprietari.

Premierul Adrian Nastase a discutat cu Prea Fericitul Teoctist si cu Ministrul Culturii si Cultelor, Razvan Theodorescu, despre modul in care va fi rezolvata problema Mausoleului fostilor lideri comunisti din anii ’50-’60, aflat in Parcul Carol. Premierul a sugerat organizarea unor dezbateri publice pe acest subiect. O decizie finala va fi luata peste 3 saptamini.

Comentarii Facebook


Știri recente