Consiliul Mondial al Bisericilor sprijina dorinta Papei Benedict al XVI-lea de a promova unitatea crestinilor si de a incuraja continuarea dialogului

Dorinta Papei Benedict al XVI-lea de a promova unitatea crestinilor si de a incuraja continuarea dialogului ecumenic va fi sprijinita de Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC), a declarat secretarul general al acestui organism. Intr-un interviu acordat pentru ZENIT, rev. Samuel Kobia (casatorit, patru copii, ministru metodist), vorbeste despre angajamentul exprimat de Papa. WCC reuneste 347 de confesiuni si comunitati ecleziale din peste 100 de tari, reprezentand aproximativ 400 milioane de crestini. Biserica Catolica nu este membra, dar mentine relatii de colaborare cu WCC.

‘Sunt desigur bucuros ca Papa Benedict al XVI-lea a pus in varful agendei sale unitatea crestinilor, care este de fapt obiectivul final al miscarii ecumenice al Consiliului. Daca ar fi sa fac o lista personala de asteptari de la acest pontificat, in varf ar fi speranta reinnoirii angajamentului Bisericii Catolice Romane de deschidere ecumenica, asumat prin Conciliul Vatican II. Daca Papa Benedict al XVI-lea doreste sa aprofundeze relatiile si colaborarea cu alte Biserici crestine, si sa exploreze noi cai ce ne pot aduce mai aproape de o comuniune perfecta, atunci el va gasi in WCC partenerul gata sa mearga pana unde doreste el.’ – a mai spus secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor.

Comentarii Facebook


Știri recente