‘Consiliul Mondial al Bisericilor isi va tine Conferinta asupra Misiunii si Evanghelizarii Lumii la Atena, intre 9 – 14 mai 2005.’

‘Consiliul Mondial al Bisericilor isi va tine Conferinta asupra Misiunii si Evanghelizarii Lumii la Atena, intre 9 – 14 mai 2005.’, a declarat zilele acestea Prea Fericitul Hristodoulos – Arhiepiscop al Atenei si Primat al intregii Grecii.

Prea Fericitul Hristodoulos a subliniat ca Grecia este prima tara ortodoxa care gazduieste o asemenea Conferinta, iar decizia Consiliului Mondial al Bisericilor reprezinta o dovada de incredere in Biserica Ortodoxa a Greciei.

Pe de alta parte, Arhiepiscopul Atenei si al intregii Grecii a aratat ca organizatorii vor coopera cu institutiile Statului Grec, folosind o parte din infrastructura creata cu ocazia Olimpiadei de la Atena din anul 2004. Lucrul acesta este necesar deoarece participantii la acest eveniment vor fi in numar de aproximativ 800.

Prea Fericitul Hristodoulos a mai spus ca intrunirea de la Atena va fi un bun prilej pentru participanti de a cunoaste cultura si civilizatia ortodoxa. Conferinta asupra Misiunii si Evanghelizarii Lumii este un eveniment pe care Consiliul Mondial al Bisericilor il organizeaza o data la 10 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente