Comitetul de Ministri al Consiliului Europei si-a exprimat ieri, 8 februarie, ingrijorarea in legatura cu intarzierea privind executarea deplina de catre autoritatile de la Chisinau a hotararii pronuntate de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) la 13 decembrie 2001, in cazul Mitropolia Basarabiei si altii contra Republicii Moldova, informeaza Romanian Global News. Potrivit unui comunicat de presa al Consiliului Europei (CE), membrii Comitetului de Ministri au mentionat ca, actualmente, legislatia in vigoare continua sa ofere Executivului de la Chisinau o larga discretie in ceea ce priveste oferirea, suspendarea sau retragerea recunoasterii cultelor religioase si ca dispozitiile legale nu reflecta adecvat exigenta de proportionalitate a restrictiilor care pot fi impuse exercitarii libertatii de exprimare. Consiliul Europei a subliniat astfel, pentru autoritatile Republicii Moldova, necesitatea de a accelera lucrarile legislative referitoare la adoptarea unei noi legi cu privire la culte, respectand in deplina masura hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului si tinand cont de concluziile si recomandarile expertilor CE. Curtea a decis sa reia examinarea cauzei in cadrul reuniunii sale din 28 si 29 martie a.c., in vederea deciderii asupra masurilor suplimentare, in cazul in care nu vor fi realizate intre timp progresele corespunzatoare. In zilele de 7 si 8 februarie a.c. a avut loc prima sedinta din acest an a Comitetului de Ministri, in problema controlului executarii deciziilor CEDO.
La inițiativa preotului din Garnizoana Botoșani, un cor militar dedică un cântec Sfântului Ștefan cel Mare
Corul militar „Răzeșii” al Batalionului 335 Artilerie „Alexandru Cel Bun” din Botoșani a dedicat un cântec Sfântului Ștefan cel Mare. Înregistrarea a fost făcută profesionist, la fel și filmările, realizate la Garnizoana Botoșani și la…
Sf. Domnitor Ștefan cel Mare a fost cinstit la Mănăstirea Putna, la trei decenii de la canonizare
La trei decenii de la canonizare, Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare a fost cinstit prin rugăciune și activităţi culturale la Mănăstirea Putna, ctitoria sa. Sfânta Liturghie a fost oficiată la altarul exterior al așezământului monastic de…
Programul slujirii ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române în Duminica a 3-a după Rusalii
Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji în Duminica a 3-a după Rusalii, 3 iulie 2022, după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va…
Preotul martir Haralambie Balamace va fi omagiat la Muzeul Țăranului Român
Preotul Haralambie Balamace va fi omagiat duminică la Muzeul Național al Țăranului Român în cadrul unei conferințe susținută de Pano Bakalli. Pano Bakalli este preşedintele Fundației „Iorga” din Saranda. Fundaţia „Nicolae Iorga” din Saranda a fost înființată în…
Patrimoniul cultural din Alba Iulia poate fi explorat cu ajutorul codurilor QR
Un număr de șaizeci și cinci de obiective turistice și religioase din Municipiul Alba Iulia vor avea câte o plăcuță turistică cu un cod QR prin care cei interesați pot afla informații despre acestea în cinci limbi.…