Consiliul Eparhial întrunit la Timișoara

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, joi, 3 mai, s-a întrunit, în ședință lunară de lucru, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, sub președinția Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al eparhiei, după cum ne-a precizat George Giurgiu.

După rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în cadrul întâlnirii au fost discutate probleme curente ale secțiilor administrativ-bisericească, culturală, economică, asistență socială și patrimoniu.

De pe ordinea de zi a lucrărilor Consiliului Eparhial amintim, la secția administrativ-bisericească propunerea de înființare a unui post de diacon la parohia Timișoara-Calea Lugojului, din protopopiatul Timișoara II, salarizat din fonduri proprii, și încadrarea licențiatului în Teologie Gheorghe Iulian Lehaci pe acest post nou creat. Totodată, la solicitarea monahiei Mihaela Popan, a fost numită o nouă stareță pentru schitul ” Sfântul Ierarh Nicolae”, din incinta Centrului Eparhial din Timișoara, în persoana monahiei Ilaria Georgeta Benzar. În cadrul aceleiași secții, au mai fost discutate o serie de probleme privind mișcarea personalului neclerical. La Secția culturală au fost prezentate evenimentele și manifestările culturale organizate în ultima perioadă de Arhiepiscopia Timișoarei, care s-au bucurat de sprijinul și aprecierea a numeroși credincioși timișoreni.

În același timp, au fost prezentate informații privind organizarea conferințelor preoțești în Eparhia Timișoarei și a etapei eparhiale a concursului național de miniproiecte „Copilul învață iubirea lui Hristos”, inițiat de Patriarhia Română. În cadrul departamentul economic a fost stabilită contribuția parohiilor mari pentru salarizarea preoților fără venituri și totodată, a fost prezentat proiectul de organizare a serviciului de securitate și sănătate în muncă. În continuarea ședinței au fost aprobate unele contracte de închiriere înaintate de oficiile parohiale din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente