Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a întrunit în ședință de lucru

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, s-a întrunit ieri în ședință lunară de lucru Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, sub președinția Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al eparhiei, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. După rostirea rugăciunii Tatăl nostru, au fost discutate probleme curente ale secțiilor: administrativ-bisericească, culturală, economică, asistență socială și patrimoniu.

Pe ordinea de zi a lucrărilor Consiliului Eparhial s-a discutat în cadrul Secției administrativ-bisericească hotărârea Sfântului Sinod referitoare la Ectenia specială ce se va rosti în timpul slujbelor pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Totodată, s-a discutat despre rezultatul examenului de selecție organizat în vederea ocupării postului vacant de preot de la Parohia ‘Sfântul Ilie’ Fabric, Protopopiatul Timișoara II.

În cadrul aceleiași secții, părintele Ionel Popescu, vicar-administrativ al arhiepiscopiei, a mai prezentat și o serie de probleme privind mișcarea personalului neclerical, precum și completarea posturilor vacante de preot de la parohiile Jebel, din Protopopiatul Deta, Leucușești, din Protopopiatul Făget, Beregsău Mic și Sânmihaiu Român, din Protopopiatul Timișoara I. Întrunirea a continuat cu intervenția părintelui consilier Zaharia Pereș, care a prezentat informații despre realizarea unui film documentar cu privire la colecția de artă veche bisericească de la Catedrala mitropolitană, precum și despre lansarea noii pagini electronice a eparhiei. Întrunirea s-a încheiat cu discuțiile din cadrul Departamentului economic al eparhiei, în cadrul căruia s-au expus o serie de probleme curente, acestea fiind înaintate spre analizare Consiliului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente