Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, în ședință de lucru

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a întrunit joi, 30 iunie, în ședință lunară de lucru, sub președinția Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. La ședința Consiliului Eparhial a participat și Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, în calitate de delegat al Sfântului Sinod, în conformitate cu Hotărârea Sfântului Sinod nr. 3885/23.05.2011, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

În cadrul lucrărilor au fost analizate problemele curente ale secțiilor administrativ-bisericească, culturală, economică, asistență socială și de patrimoniu.

La Secția administrativ-bisericească a fost prezentat rezultatul examenului de selecție pentru ocuparea postului vacant de preot la Parohia Buziaș I, Protopopiatul Lugoj, a fost aprobată completarea Parohiei Cireșu, Protopopiatul Lugoj, și s-au discutat rapoartele oficiilor protopopești privind comportamentul unor preoți din Arhiepiscopia Timișoarei, stabilindu-se măsurile regulamentare în legătură cu aceștia.

La Secția culturală a fost prezentată lucrarea ‘Carte de rugăciuni’, tipărită cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, la Editura Arhiepiscopiei Timișoarei. De asemenea, au fost oferite informații privind programul festivalului de cântare religioasă ‘Pe Tine, Doamne, Te lăudăm’, organizat duminică, 3 iulie, la Lugoj, precum și cu privire la întrunirea pe țară a Asociației ‘Oastea Domnului’.

La Departamentul economic au fost aprobate contracte de închiriere și arendă înaintate de parohii Centrului Eparhial, iar la Secția asistență socială au fost prezentate informații privind stadiul proiectului strategic realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului și Arhiepiscopia Alba Iuliei, precum și a proiectului ‘Rețea interregională de centre educaționale’, realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iuliei.

La Secția patrimoniu s-a prezentat rezultatul licitației din 23 iunie privind vânzarea a cinci parcele de teren aparținând Parohiei Ghiroda Veche, Protopopiatul Timișoara II. Întrucât parcelele de pământ nu s-au vândut, s-a hotărât reluarea licitației.

Comentarii Facebook


Știri recente