Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, în ședință de lucru

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, marți, 31 iulie 2012, Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a întrunit, în ședință de lucru, sub președinția Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al eparhiei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În cadrul ședinței lunare de lucru a Consiliului eparhial, desfășurată la Reședința mitropolitană din Timișoara, au fost dezbătute o serie de probleme curente ale secțiilor administrativ-bisericească, culturală, economică, asistență socială, patrimoniu și juridică. De pe ordinea de zi a lucrărilor Consiliului eparhial amintim comunicarea unor hotărâri ale Sfântului Sinod, aduse în ședința din 5 iulie, apoi la Secția administrativ-bisericească, completarea Parohiei vacante Tomnatic, Protopopiatul Sânnicolau Mare, și a postului vacant de preot la Parohia Cărpiniș, Protopopiatul Timișoara I. În cadrul aceleiași secții, au mai fost discutate o serie de probleme privind mișcarea personalului neclerical. La Secția culturală au fost prezentate rezultatele examenelor de licență și admitere din cadrul Facultății de Teologie și hotărârea Sfântului Sinod nr. 5944/ 2012, privind eliberarea documentelor din arhiva eparhială. În același timp, au fost trecute în revistă evenimentele și manifestările culturale organizate în cursul lunii iulie în Arhiepiscopia Timișoarei. Dintre acestea amintim Festivalul coral ‘Pe Tine, Doamne, Te lăudăm’, organizat de Parohia ‘Învierea Domnului’ din Lugoj, lansarea lucrărilor ‘Biserici și temple’, a lui Matei Barbu, și ‘Iosefinul ortodox. Contribuții monografice’, a pr. Ionel Popescu, dar și prezentarea noului format al revistei eparhiale ‘Învierea’, coordonată de pr. Marius Florescu.

În cadrul Departamentului economic au avut loc discuții referitoare la reamenajarea sălii festive de la Centrul eparhial, reabilitarea sistemului de ventilație și a celui de încălzire, dar și alte lucrări de reparație necesare la Catedrala mitropolitană. Totodată, s-au făcut propuneri pentru eficientizarea tipografiei arhidiecezane. În continuarea ședinței au fost aprobate unele contracte de închiriere înaintate de oficiile parohiale din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei. La Secția de asistență socială, amintim principalele subiecte de pe ordinea de zi: evaluarea Școlii ‘Sfântul Antim Ivireanul’, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Timișoarei, de către comisia ARACIP și delegarea unui reprezentant al Arhiepiscopiei Timișoarei în Consiliul de administrare al acestei școli.

Consiliul eparhial este organism executiv al Adunării eparhiale și are în competență problemele bisericești administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale și fundaționale pentru întreaga eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente