Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a întrunit joi, 28 iulie, în ședință lunară de lucru, sub președinția Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului. În cadrul ședinței Consiliului Eparhial au fost analizate și aprobate problemele curente ale secțiilor administrav-bisericească, culturală, economică, asistență socială și de patrimoniu, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro.

La secția administrativ-bisericească a fost prezentată membrilor Consiliului Eparhial hotărârea Sfântului Sinod nr. 6542/ 23 iulie 2011 cu privire la activitatea de la Centrul Eparhial din Timișoara, care trebuie să se desfășoare conform noului Statut pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, toate cheltuielile, investițiile, precum și numirile și revocările personalului clerical și laic, trebuiesc făcute numai cu aprobarea Permanenței Consiliului Eparhial, fiinc făcute precizări cu privire la atribuțiile Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului și cele care revin Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cadrul aceleiași secții a fost validat rezultatul examenului de selecție pentru ocuparea postului vacant de preot de la parohia Buziaș I, din cadrul protopopiatului Lugoj, la care au participat trei preoți. În același timp, au fost analizate rapoartele oficiilor protopopești privind comportamentul unor clerici și solicitările adresate de oficiile protopopești și consiliile parohiale, privind schimbările survenite în cadrul personalului neclerical de la nivelul eparhiei.

Le secția culturală au fost prezentate informații privind examenul de bacalaureat și de admitere de la secția de Teologie a Liceului pedagogic ” Carmen Sylva” din Timișoara și totodată, cele referitoare la examenul de licență și de admitere de la Facultatea de Teologie din Timișoara.

În continuarea ședinței au fost aprobate unele proiecte de asistență socială, precum și contracte de închiriere înaintate de oficiile parohiale din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…