Consiliul Consultativ al Cultelor din România la Palatul Patriarhiei

Reprezentanții cultelor din țara noastră s-au întrunit astăzi, 26 aprilie 2012, în cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România, la Palatul Patriarhiei. Întrunirea a avut ca temă Sănătatea – dar al lui Dumnezeu și responsabilitate umană și a fost prezidată de Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-a aflat semnarea statutului de organizare a Consiliului și analizarea propunerilor pentru îmbunătățirea și păstrarea sănătății credincioșilor prin campanii de informare, după cum ne informează Radio TRINITAS.

„Vă spunem bine ați venit tuturor și ne bucurăm că majoritatea din reprezentanții cultelor a răspuns pozitiv la invitația noastră. Ordinea de zi cuprinde deschiderea lucrărilor, prezentarea participanților, cuvânt de deschidere, mesaje și intervenții ale participanților și apoi desfășurarea lucrărilor propriu-zise, printre care semnarea Statutului Consiliului Consultativ al Cultelor din România, schimbarea președinției Consiliului Consultativ al cultelor din România respectându-se ordinea menționată în Anexa 1 din Legea Cultelor. Este bine să contăm pe oameni care sunt dornici să conlucreze”, a spus Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în deschiderea lucrărilor.

Întrunirea ar avut tema „Sănătatea – dar al lui Dumnezeu și responsabilitate umană”.

„Prima temă, care de fapt a fost de mai mult timp în atenția noastră, este tema sau problema sănătății. Tema am intitulat-o Dar al lui Dumnezeu și responsabilitate umană. De aceea, ne rugăm pentru sănătatea și mântuirea tuturor, dar în același timp trebuie să și lucrăm pentru menținerea sănătății și pentru ameliorarea acesteia când se degradează. O altă problemă care privește toate cultele, dar mai ales pe cele care din punct de vedere istoric au avut proprietăți mai multe și au fost confiscate de regimul comunist, este problema retrocedării sau despăgubirilor”, a spus Preafericirea Sa.

Consiliul Consultativ al Cultelor din România este o organizație de natură etică, socială, autonomă, apolitică, non-guvernamentală, fără personalitate juridică și non-profit.

Obiectivele majore ale Consiliului Consultativ al Cultelor din România sunt: promovarea credinței în Dumnezeu și a importanței acesteia în viața persoanei și a societății, apărarea și promovarea ființei umane și a demnității ei, promovarea respectului față de creația divină (omul și natura înconjurătoare), adoptarea unor poziții și atitudini comune față de probleme importante ale societății, manifestarea solidarității și cooperării dintre Culte în domeniul spiritual, cultural, educațional și social, prevenirea și medierea în soluționarea eventualelor diferende interconfesionale și interreligioase, inclusiv respingerea și descurajarea oricărei forme de extremism etc.

Prima întrunire a Consiliului Consultativ al Cultelor din România a avut loc în 2011 la 14 aprilie.

Comentarii Facebook


Știri recente