Consiliu consultativ pentru cultele din România

În ședința din data de 29 octombrie 2010, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a apreciat necesară înființarea unui Consiliu Consultativ al Cultelor din România. În cadrul acestui for, reprezentanții cultelor din țara noastră vor coopera în prevenirea conflictelor interreligioase și interconfesionale.

„Sfântul Sinod și-a însușit inițiativa constituirii unui consiliu consultativ al cultelor din România la care sunt invitate să adere toate cultele recunoscute din România, adică 18 culte, alături de Biserica Ortodoxă Română, scopul fiind acela al creșterii colaborării și a solidarității pentru culte, precum și adoptarea unor atitudini comune în probleme de interes comun și general în ceea ce privește societatea, precum și rezolvarea unor eventuale probleme conflictuale sau de neînțelegere între culte prin comunul acord. Principiul este cel al unanimității, al consensului. Deci, ceea ce cultele vor hotărî, vor hotărî dacă vor avea un consens”, a arătat Pr. Ionuț Corduneanu, Vicar-administrativ patriarhal.

În perioada următoare, Patriarhia Română va organiza o adunare consultativă a cultelor recunoscute din România, pentru a stabili principii de organizare a forului, în vederea elaborării Statutului acestui organism.

Comentarii Facebook


Știri recente