Consilierii judeteni din Botosani se implica in restaurarea bisericilor stefaniene din judet.

Consilierii judeteni din Botosani s-au gindit sa faca lobby pentru bisericile ctitorite de Stefan cel Mare si sa trimita scrisori Ministrului Culturii si Cultelor, dl. Razvan Theodorescu.

Textul depesei va fi inclus pe ordinea de zi a Delegatiei Permanente a Consiliului Judetean Botosani, care s-a intrunit vineri, 11 iunie 2004. Din scrisoare reiese ca: ‘Bisericile Sfantul Nicolae Domnesc-Popauti si Sfintul Nicolae-Dorohoi vor primi in acest an foarte putini bani (cinci miliarde la Popauti si doua miliarde la Dorohoi).’ si, in acelasi timp, se solicita ca din rezerva Guvernului Romaniei sa se repartizeze ‘sume de bani suficiente pentru grabirea lucrarilor incepute la ctitoriile stefaniene din judetul Botosani si terminarea lucrarilor de reparatii a acoperisurilor la cele doua biserici monument’.

Aceasta a primit avizul Comisiei Juridice a Consiliului Judetean, al carei presedinte este dl. Victor Poplauski care a declarat ca: ‘In sedinta Delegatiei Permanente vor fi aduse modificari textului scrisorii.Consider ca ar fi trebuit sa se faca documentatii separate pentru cele doua biserici, care sa cuprinda stadiul fizic al lucrarilor si al decontarilor, precum si o situatie detaliata pe categorii de lucrari.’.

Potrivit acestuia, primele lucrari care trebuiau derulate la cele doua edificii, erau cele de consolidare a acoperisurilor si nu restaurarea picturilor.

Comentarii Facebook


Știri recente