Consfăturile profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Craiovei

Profesorii de Religie din Arhiepiscopia Craiovei s-au întrunit săptămâna aceasta în ședință de lucru, în cadrul conferințelor anuale prilejuite de începerea noului an școlar. Cu acest prilej au fost discutate mai multe probleme legate de buna organizare și gestionare a învățământului primar și liceal în școlile de pe raza județelor Dolj si Gorj, după cum a precizat Diac. Ioniță Apostolache

Ca în fiecare an, în luna septembrie, profesorii de Religie din Mitropolia Olteniei se întrunesc pentru a discuta probleme legate de bunul mers al învățământului primar, gimnazial și liceal din teritoriu. Săptămâna aceasta au avut loc ședințe de lucru pentru cadrele didactice de specialitate din județele Gorj, Dolj și Mehedinți.

La Craiova, locația aleasă pentru găzduirea evenimentului a fost sala de festivități a Colegiului Național „Carol I”. Au participat peste o sută de cadre didactice. Pe ordinea de zi au figurat următoarele probleme: diagnoza procesului de învățământ pentru anul școlar 2012-2013, structura noului an școlar, programarea concursurilor școlare, planul cadru, conținutul programelor școlare, subiectul și tematica simpozionului profesorilor de religie etc. Părintele prof. Gheorghe Pârva, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, le-a transmis celor prezenți mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

În județul Gorj, profesorii s-au reunit la Colegiul „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, miercuri, 12 septembrie 2012. Ședința a fost prezidată de Cristina Spilcă, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj (ISJ). Din partea Arhiepiscopiei Craiovei a fost delegat să participe preotul Nicușor Popescu, directorul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu.

Comentarii Facebook


Știri recente