Consfătuirile profesorilor de Religie din județul Mehedinți

În Sala „Nestor Vornicescu” din incinta Episcopiei Severinului și Strehaiei a avut loc sâmbătă, 24 septembrie 2011, ședința de consfătuiri a profesorilor de Religie din județul Mehedinți, după cum informează site-ul episcopiaseverinului.ro.

La această acțiune a participat și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a adresat preoților și profesorilor prezenți cuvânt de învățătură și de binecuvântare, arătând totodată și grija deosebită pe care trebuie să o aibă cadrele didactice în opera de instruire a elevilor.

Ierarhul mehedințean a subliniat și importanța înfăptuirii unui demers de catehizare a copiilor, spre a le arăta calea spre bine și frumos în spiritul creștin ortodox autentic.

Consfătuirile au început printr-o rugăciune comună, în urma căreia au fost dezbătute divrsele probleme cu care se confruntă preoții și profesorii de Religie la clasele la care predau. La masa discuțiilor au fost aduse subiecte ca reducerea absenteismului prin centralizarea tuturor absențelor pe discipline și pe fiecare elev în parte, precum și evaluarea inițială în scopul orientării spre învățare.

Comentarii Facebook


Știri recente