Consfătuirile profesorilor de religie din Arhiepiscopia Râmnicului

În sala de Conferințe a Complexului Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului a avut loc astăzi, 18 septembrie, consfătuirea anuală a preoților și a profesorilor laici care predau disciplina Religie în unitățile de învățământ din județul Vâlcea, informează TRINITAS TV. Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Preasfințitul Părinte a arătat că profesorii de religie au rolul de a aduce Biserica în școală, acolo unde copiii învață și își petrec mult timp din ziua de lucru. De asemenea, Preasfinția Sa a accentuat faptul că munca profesorilor de religie este răsplătită de Dumnezeu pentru că aceasta este o „lucrare ziditoare de suflet”.

În cadrul ședinței au fost evidențiate aspecte din anul școlar 2009-2010 și au fost stabilite priorități pentru noul an școlar. Tot astăzi, au fost prezentate proiectele catehetice „Hristos împărtășit copiilor” și „Centrul parohial pentru copii și tineri”, proiecte implementate la nivelul întregii Patriarhii Române.

Comentarii Facebook


Știri recente