Consfătuirile profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Râmnicului

Sala de festivități a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a găzduit sămbătă, 24 septembrie 2011, consfătuirea anuală a preoților și a profesorilor laici care predau disciplina Religie în unitățile de învățământ din județul Vâlcea, după cum a precizat arhid. Ioan Liviu Găman.

Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a ținut un cuvânt de învățătură pentru profesori, în care i-a binecuvântat pentru anul școlar în curs: : „Am luat la cunoștință prin inspectorii de religie, de activitățile frumoase pe care le desfășurați în școlile unde predați ora de religie. Dumneavoastră aveți acest rol deosebit de a aduce Biserica în școală, acolo unde copii învață și își petrec o parte din ziua de lucru”, a spus Preasfinția Sa.

La eveniment a fost prezent și părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural în Arhiepiscopia Râmnicului, doamna prof. Daniela Ionescu. Inspector de Religie la I.S.J. Vâlcea.

Despre principalele subiecte aflate pe ordinea de zi a vorbit inspectorul de religie, prof. Daniela Ionescu, care a prezentat noile reglementări în domeniu primite de la Ministerul Educației, structura noului an școlar, noutăți privind programa școlară, stabilirea cercurilor pedagogice din anul școlar 2011 – 2012, proiecte propuse de Arhiepiscopia Râmnicului și Inspectoratul Școlar Vâlcea în vederea sporirii implicării în acțiunile misionare și umanitare, etc.

În cadrul ședinței au mai fost evidențiate aspecte din anul școlar 2010-2011 și au fost stabilite priorități pentru noul an școlar. De asemenea, părintele Mihai Pretorian, Inspector pentru catehizarea parohială a prezentat aspecte legate proiectele catehetice ce urmează a fi organizate la nivelul întregii Patriarhii Române. Astfel, a evidențiat implicarea profesorilor de Religie, ca formatori, în cadrul proiectului „Alege Școala!” și organizarea anul viitor, în cadrul aceluiași proiect a Concursului Național „Copiii – mâinile lui Hristos”. A fost prezentat de asemenea și proiectul catehetic pentru adulți „Calea”, proiect ce are ca scop integrarea tuturor familiilor creștine în viața liturgică a Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…