Consfătuiri în cadrul Centrului pastoral-misionar Moldova-Nouă

Cu binecuvântarea PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, marți, 18 octombrie, la orele dimineții, a avut loc întâlnirea preoților Centrului pastoral-misionar din Clisura Dunării, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat. Astfel, la convocarea făcută de părintele Remus Căta, coordonatorul centrului, preoții parohiilor arondate au răspuns afirmativ. După prezentarea scopului ședinței, au urmat consfătuirile și dezbaterile privind perioada și felul desfășurării serilor duhovnicești în perioada imediat următoare Postului Crăciunului din acest an.

Fiecare preot a putut să aducă amendamente și și-a exprimat punctul de vedere referitor la modul organizării acestor catehizări, în final stabilindu-se programul desfășurării serilor duhovnicești în fiecare parohie, precum și câteva propuneri privitoare la activitățile cu tineretul din parohii. În a doua parte a ședinței, s-au discutat diverse probleme administrative și pastorale din parohii, urmând ca părintele Remus Căta, în calitate de coordonator, să întocmească programul și să-l înainteze Protoieriei Oravița spre aprobare.

‘Dornici de viață duhovnicească, credincioșii participă în număr mare la aceste seri de catehizare, unde sunt invitați părinți duhovnici, părinți consilieri și părinți protopopi, pentru a împărtăși credincioșilor cuvânt de învățătură’, spunea anul trecut părintele secretar al Episcopiei Caransebeșului, protos. Casian Rușeț.

De asemenea, la rugămintea și îndemnul pr. protopop Ion Văran al Oraviței, începând încă de anul trecut vor fi invitați și profesorii de religie, prin aceasta îmbogățindu-se relația de colaborare cu aceștia în cadrul parohiilor. Anul acesta se speră la o prezență cât mai mare a personalităților Bisericii din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului și nu numai.

Comentarii Facebook


Știri recente