Consfătuirea Semestrială a Profesorilor de Religie din Județul Dâmbovița

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a prezidat astăzi, 11 noiembrie, lucrările Consfătuirii Semestriale a Profesorilor de Religie din Județul Dâmbovița, cu tema „Anul Crezului ortodox și al Autocefaliei românești”, care au avut loc în sala de festivități a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În deschiderea acestei întâlniri, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța deosebită pe care, atât Crezul ortodox, cât și Autocefalia românească au avut-o și o au, în viața pastoral-misionară a Bisericii noastre. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat și vocația specială a profesorului de religie în societatea românească, în misiunea Bisericii, remarcând necesitatea unei tot mai bune colaborări dintre acesta și preot în cadrul fiecărei parohii, într-un timp în care societatea noastră este confruntată cu numeroase provocări, precum: globalizare, consumism și secularizare.

În cadrul evenimentului au fost expuse și probleme actuale ale disciplinei religie, prezentându-se, cu cel mai moderne mijloace, noutățile specifice materiei, din punct de vedere psiho-pedagogic și legislativ.

După ce a răspuns unor întrebări ale profesorilor, în finalul consfătuirii, Chiriarhul nostru a sintetizat concluziile întâlnirii și a evidențiat contribuția deosebită pe care profesorul de religie o are în cadrul misiunii Bisericii, pentru formarea spiritual-morală a tinerilor. Dorind tuturor participanților intensificarea entuziasmului lor educațional, în susținerea misiunii Bisericii și a slujirii societății noastre, Înaltpreasfinția Sa le-a împărtășit arhiereasca Sa binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente