Consfătuirea semestrială a profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, joi, 8 mai 2014, s-au desfășurat lucrările Consfătuirii Semestriale a Profesorilor de Religie din Județul Dâmbovița, cu tema „Proiectarea didactică„, sub forma unui workshop, în sala de festivități a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În deschiderea evenimentului s-a dat citire mesajului Înaltpreasfinției Sale, care a reiterat importanța orei de religie în cadrul misiunii educaționale a Bisericii noastre, responsabilitatea deosebită pe care profesorii de religie o au în răspândirea și aprofundarea învățăturii de credință ortodoxă, dar și buna colaborare care trebuie să existe între preot și profesorul de religie la parohii.

După derularea activității didactice, care a avut ca scop perfecționarea metodică și psiho-pedagogică școlară, au fost discutate probleme actuale ale disciplinei religie de la nivel local, prezentându-se noutățile legislative și științifice în domeniu.

S-a amintit de faptul că doi elevi din Eparhia noastră a fost obținut două premii speciale la Olimpiada Națională de Religie, ceea ce ne situează pe locul al șaselea la nivel de țară, dar și de manifestările ce se vor desfășura în acest an pentru a omagia memoria Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, a fiilor și a sfetnicului său, precum și cele dedicate Anului omagial euharistic.

Comentarii Facebook


Știri recente