Consfătuirea profesorilor de Religie din județul Cluj

La Cluj-Napoca a avut loc marți, 6 septembrie, consfătuirea profesorilor de religie din județul Cluj, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, informează site-ul radiorenasterea.ro. A fost o primă întâlnire a ierarhului în calitate de mitropolit al Clujului, fiind abordate diferite aspecte de interes având în vedere că mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar. La întâlnire a participat și consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. conf. dr. Ștefan Iloaie.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei le-a vorbit dascălilor despre predarea religiei în școală, nu doar ca îndeplinire a unei responsabilități pedagogice, ci și ca împlinirea unei misiuni fundamentată pe cuvântul Mântuitorului: „Cel ce va face și va învăța, mare se va chema în împărăția cerurilor”. Ierarhul a subliniat nevoia permanentă de întărire a legăturii dintre profesorul de religie și preot, pentru ca învățământul teoretic din școală să fie aplicat în biserică și în viața fiecăruia.

Decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Călin Felezeu, a susținut un referat inaugural, urmat de cuvântul inspectorului școlar general al județului Cluj, Anca Hodorogea, care a adresat un îndemn dascălilor, subliniind o dată în plus importanța misiunii pe care ei o au în formarea tinerelor caractere.

În cadrul întrunirii a fost prezentat și noul inspector de religie al județului Cluj, pr. prof. drd. Liviu Vidican Manci, care a expus un cuvânt despre nevoia nu doar de aplicare a unui profesionalism, ci și de înțelegere a misiunii, prezentând și câteva proiecte pe care urmează să le aplice în următorul an școlar.

La consfătuirea profesorilor de religie din județul Cluj au participat peste 100 de profesori din județul Cluj.

Comentarii Facebook


Știri recente