Consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Oradiei

După cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei în sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea s-a desfășurat ieri, 14 octombrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, consfătuirea anuală de început de an școlar a profesorilor de religie din județul Bihor. La activitate au participat toți profesorii de religie care predau în unitățile de învățământ din județ.

În cadrul consfătuirii au fost prezentate principalele acțiuni desfășurate la nivelul disciplinei în anul școlar 2009-2010, parteneriatele dezvoltate la nivel județean, rezultatele obținute de elevi în cadrul concursurilor școlare cu tematică religioasă și a olimpiadelor școlare. S-au făcut precizări cu privire la statutul orei de religie în cadrul trunchiului comun, au fost dezbătute programele școlare în vigoare, dar și proiectele propuse pentru anul școlar 2010-2011.

De asemenea, a fost abordată necesitatea formării continue a cadrelor didactice, implicarea acestora în activități de voluntariat sau în proiecte cu caracter educativ, precum și rolul parteneriatelor biserică – școală în formarea religioasă a elevilor.

Comentarii Facebook


Știri recente