Consfătuirea profesorilor de Religie din Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, vineri, 14 septembrie 2012, începând cu ora 12:30, în sala festivă a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu’ din Oradea, s-a desfășurat consfătuirea județeană anuală a profesorilor de religie din județul Bihor. La activitatea moderată de inspectorul de specialitate Pr. Prof. Florin Negruțiu a participat și delegatul Preasfințitului Părinte Sofronie, Părintele prof. Radu Rus, consilier pentru probleme de învățământ și tineret din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

După cum a precizat Părintele Prof. Florin Negruțiu, Părintele Consilier Radu Rus a transmis profesorilor de Religie binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie cu ocazia începutului noului an școlar, precum și mulțumirile și felicitările pentru modul în care s-au implicat în organizarea etapei naționale a olimpiadei de religie ortodoxă, desfășurată în aprilie 2012 la Oradea, ca și în programele derulate la nivel județean sau național, coordonate de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei sau Patriarhia Română. Un loc important au revenit activităților derulate pentru marcarea Anului jubiliar al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, precum și taberele de creație religioasă pentru copii și tineri organizate la mănăstirile din Eparhie.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate principalele aspecte ale activității cadrelor didactice la nivelul disciplinei în anul școlar 2011-2012, tipurile de concursuri și rezultatele obținute de către elevi la nivel local, județean sau național. De asemenea s-a accentuat componenta proiectelor educative și parteneriatele dezvoltate de profesorii de religie cu parohiile sau instituțiile de cultură. Profesorilor de Religie le-a fost expusă diagnoza actului didactic la nivelul disciplinei, cu focalizarea pe relația profesor-elev, prestația cadrului didactic din perspectiva atractivității orei de religie și valorificarea auxiliarelor didactice în procesul de predare-învățare.

De asemenea, profesorii de religie au fost informați cu privire la noutățile în domeniul disciplinei, aspecte abordate în cadrul Consfătuirii Naționale a Inspectorilor de Religie, desfășurată la Sarmizegetusa, în perioada 3-5 septembrie 2012, cu prioritate fiind surprinsă particularitatea clasei pregătitoare, tipurile de mijloace educaționale elaborate pentru aceasta, respectiv revizuirea programelor școlare și implicarea în mod direct a Patriarhiei Române pentru gestionarea eficientă a orei de religie pentru clasa pregătitoare.

Nu în ultimul rând a fost prezentat calendarul concursurilor și olimpiadelor de religie și s-a accentuat importanța formării profesorilor de religie și necesitatea consolidării parteneriatului Școală – Biserică, exprimat în activități concrete, cu valoare religios-morală și impact puternic la nivelul comunității.

Comentarii Facebook


Știri recente