Consfătuirea profesorilor de religie din Episcopia Giurgiului

Centrul eparhial pentru copii și tineret ‘Sfântul Ioan Valahul’ din cadrul Episcopiei Giurgiului a găzduit ieri, 18 septembrie, cu binecuvântarea Preasfințitului Ambrozie, consfătuirea profesorilor de religie, prezidată de prof. Daniel Mihai Necula, inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul ședinței s-a discutat despre noutățile cu privire la predarea orei de religie la clasa pregătitoare, structura anului școlar, planificările calendaristice la disciplina religie, programul săptămânii ‘Școala altfel’, portofoliul profesorului de religie, olimpiadele școlare, continuarea proiectelor comune Biserică – Școală, la nivel eparhial, insistându-se asupra aprofundării relației Bisericii cu Școala prin programele educaționale desfășurate la nivel local și național, în special prin programele naționale ‘Hristos împărtășit copiilor’ și ‘Alege școala!’, precum și despre parteneriatele între unitățile de învățământ și bisericile parohiale.

La întrunire au participat preoți și profesori de religie din Episcopia Giurgiului, iar din partea episcopiei au fost delegați inspectorul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul și consilierul cultural. La final, toți participanții au primit din partea episcopiei ultimele patru numere din revista ‘Familia ortodoxă’, ultimul număr al revistei eparhiale și materiale didactice necesare unei cât mai bune desfășurări a noului an școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente