Consfătuirea profesorilor de Religie din Capitală

Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din București a fost pe 15 februarie 2012 gazda consfătuirilor profesorilor care predau disciplina Religie în școlile din Capitală. Întâlnirea se înscrie în cadrul activităților metodice pe care catedra de Religie, la nivelul Municipiului, le desfășoară de două ori pe semestru, în fiecare sector. La consfătuiri au participat, de această dată, cadrele didactice din toate cele șase sectoare și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Municipal.

Pr. prof. Gheorghe Dogaru inspector de specialitate I.S.M.B. a declarat pentru TRINITAS TV: „Faptul că ne-am întâlnit cu toți profesorii de Religie din toate sectoarele Capitalei a avut în primul rând scopul de a aduce la cunoștință câteva reglementări cu privire la noile metodologii ale Legii învățământului. Aceste reglementări sunt generale și de aceea am cerut ca toți profesorii de Religie să fie prezenți astăzi pentru că se are în vedere de fapt perfecționarea continuă prin gradele didactice și, de asemenea, obținerea calității de profesor mentor, atât de necesară începând de anul viitor pentru obținerea statutului de cadru didactic într-o unitate de învățământ”.

Un alt punct important de pe ordinea de zi a fost Olimpiada la disciplina Religie, competiție aflată în această perioadă la etapa pe localitate.

Informații despre programul olimpiadei, dar și legislație și metodologie, pot fi găsite și pe site-ul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, www.edu.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente