Consfătuirea profesorilor de Religie din Capitală

Profesorii de Religie din Capitală s-au întâlnit, astăzi, 7 septembrie 2012, în cadrul consfătuirilor ce preced noul an școlar 2012-2013. Întâlnirea a avut loc la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”.

‘Consfătuirile de la început de an școlar cu profesorii pe fiecare disciplină au ca principal scop aducerea la cunoștința tuturor cadrelor didactice a noutăților apărute cu privire la învățământ în general și la disciplina pe care aceștia o predau în mod special. În acest sens, putem spune că disciplina Religie se bucură de o astfel de noutate, pentru că elementul nou îl constituie introducerea orei de Religie în planul cadru la clasa pregătitoare sau clasa 0. Pentru acest fapt trebuie să aducem mulțumiri atât Patriarhiei Române, cât și Ministerului Învățământului pentru efortul depus ca această disciplină să intre în aria curriculară cu tot ceea ce înseamnă elementele care o definesc’, a declarat pentru TRINITAS TV, Părintele Prof. Gheorghe Dogaru, Inspector la disciplina Religie, I.S.M.B.

La consfătuire a participat și un inspector de la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

‘Am transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum și mesajul de început de an școlar. De asemenea, am transmis și unele dintre probleme cu care se confruntă Sectorul învățământ în relația cu profesorii, dar și unele dintre proiectele pe care le desfășoară Sectorul învățământ și activități cu tineretul’, a spus Insp. Constantin Andrei, Sectorul Învățământ și activități cu tineretul.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat și un raport general al activităților didactice din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente