Consfătuirea profesorilor de religie din Arad

În sala de festivități a Grupului Școlar ‘Aurel Vlaicu’ din municipiul Arad, în prezența Înalt Preasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc joi, 14 iunie, consfătuirea profesorilor de religie din cadrul eparhiei arădene, după cum informează „Ziarul Lumina”.

În debutul acțiunii a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului național ‘Alege școala!’, etapa la nivelul Protopopiatului Arad. Premiile consistente acordate de către organizatori câștigătorilor celor trei secțiuni (literară, artistică și multimedia) au fost însoțite de diplome de merit înmânate fiecăruia de către chiriarhul locului. Înalt Preasfințitul Timotei a adresat cuvinte de apreciere și binecuvântare a strădaniilor tuturor participanților, incluzând între aceștia și pe părinții copiilor, preoții și profesorii de religie îndrumători, coordonatorii cu cateheza și părinții protopopi din eparhie. De asemenea, a subliniat importanța pe care Biserica o acordă prevenirii abandonului școlar și promovării legăturii firești pe care copiii trebuie să o aibă cu Biserica, prin grija preotului și a profesorului de religie. Alături de câștigătorii din celelalte protopopiate, acești copii se vor întrece în cadrul etapei eparhiale a concursului, elaborând lucrări sub genericul: ‘Școala din pridvorul Bisericii’. Lucrările consfătuirii profesorilor de religie au fost coordonate, din încredințarea Înalt Preasfințitului Timotei, de către diaconul prof. Florin Sirca, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad.

După prezentarea unui raport asupra activităților derulate în anul școlar 2011-2012 și a calendarului mișcării personalului didactic din perioada următoare a urmat un moment festiv de premiere a cadrelor didactice care s-au distins prin activități curriculare și extracurriculare cu elevii, în cadrul concursurilor și olimpiadelor școlare, în anul de referință. Rând pe rând, cei nominalizați au fost răsplătiți cu diplome de excelență, acordate de către Arhiepiscopia Aradului și Inspectoratul Școlar Județean Arad, înmânate posesorilor de către chiriarh.

Pr. dr. Vasile Pop, consilier cultural, a prezentat în continuare coordonatele proiectului programei școlare la disciplina religie la clasa pregătitoare, precum și principiile directoare ale preconizatei programe școlare la religie pentru întregul învățământ preuniversitar, în lumina recentelor hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii noastre.

În finalul consfătuirii, Înalt Preasfințitul Timotei a adresat celor prezenți un cuvânt părintesc în care a subliniat preocuparea conducerii Bisericii, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru optimizarea predării religiei în școală, arătând legătura permanentă care trebuie să existe între Biserică și Școală și care este întreținută în primul rând prin profesorii de religie, clerici și laici, aceștia având datoria de a se arăta vrednici de încredințarea ce li s-a dat prin binecuvântarea ierarhică. Înalt Preasfinția Sa i-a felicitat în încheiere pe toți cei prezenți pentru activitatea pe care o depun, urându-le o binemeritată odihnă în apropiata vacanță școlară.

Comentarii Facebook


Știri recente