Consfătuirea națională anuală a inspectorilor de Religie, la Sâmbăta de Sus

Consfătuirea națională anuală a inspectorilor de religie din Patriarhia Română va avea loc la Mănăstirea ‘Brâncoveanu’ de la Sâmbăta de Sus în perioada 5-7 septembrie, informează „Ziarul Lumina”. Întâlnirea este organizată, la propunerea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, de Patriarhia Română, Arhiepiscopia Sibiului și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu. Evenimentul se bucură de binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

La întâlnirea de la Sâmbăta de Sus vor participa inspectori de religie din fiecare județ, reprezentanți ai ministerului, insp. general prof. Cătălin Pâslaru, precum și diac. George Jambore, inspector în cadrul Sectorului Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Consfătuirea organizată în fiecare an la începutul lunii septembrie va aborda diverse teme de actualitate pentru inspectorii de religie. ‘Se vor discuta aspecte legate de începutul și structura anului școlar 2010-2011, de statutul orei de religie în cadrul învățământului românesc, de structura portofoliului inspectorului de specialitate, precum și de prezentarea auxiliarelor didactice nou-apărute. Vor fi prezentate recomandări metodologice, programe școlare revizuite, planuri-cadru, programe școlare de trunchi comun, precum și programe școlare pentru cursuri opționale, oferta națională, dar și alte probleme de care sunt interesați în mod direct inspectorii de religie’, a spus Sorin Joantă, inspector de religie din Arhiepiscopia Sibiului.

Marți, 7 septembrie, inspectorii de religie vor vizita centrul istoric al Sibiului și vor avea o întâlnire cu membrii Consiliului profesoral al Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ și vor participa la o serie de activități culturale la Muzeul ‘Astra’ din Dumbrava Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente