Consfătuirea națională a inspectorilor de religie

Episcopia Devei și Hunedoarei este gazda Consfătuirii naționale a inspectorilor școlari la disciplina religie care are loc între 3 și 5 septembrie 2012. Scopul întâlnirii este prezentarea noii programe analitice pentru clasa pregătitoare introdusă în sistemul de învățământ românesc începând cu noul an școlar 2012-2013.

Începutul lucrărilor a fost marcat luni, 3 septembrie, prin săvârșirea slujbei de Te Deum în Biserica ‘Duminica Mironosițelor’ din Sarmizegetusa, Protopopiatul Hațeg, de către Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. La slujbă, alături de inspectorii din toată țara, au participat prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, inspectorul școlar general al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului pentru disciplina religie, Cătălin Pîslaru, inspectorul școlar general al județului Hunedoara, Constantin Huțan, inspectorul școlar general adjunct al județului Hunedoara, Maria Ștefănie, managerul Muzeului Civilizației Dacice și Romane, Liliana Țolaș, și primarul orașului Hațeg, Marcel Goia.

La lucrările desfășurate în plen au conferențiat pr. prof. dr. Constantin Pătuleanu, consilier patriarhal la Sectorul cultural-teologic al Patriarhiei Române, Romeo Moșoiu, consilier al ministrului educației, pr. lect. univ. dr. Dorin Opriș, care au abordat probleme referitoare la metodica predării religiei, la clasa pregătitoare, dar și cu privire la întregul sistem de învățământ religios din România. Totodată s-a realizat și o diagnoză a întregului proces educațional specific disciplinei religie.

‘Consfătuirea națională a inspectorilor de religie din cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului încearcă să prezinte noua programă analitică pentru disciplina religie, structura ei și modalități de implementare. Sperăm ca aceste lucrări să se încheie cu succes pentru ca inspectorii să poată apoi prezenta profesorilor care predau ora de religie noua programă analitică și modalități de implementare la clasă. Am discutat cu privire la începerea noului an școlar, la noua clasă pregătitoare, la programa analitică, la conținutul programei și chestiuni generale care țin de învățământ’, ne-a spus părintele consilier Constantin Pătuleanu.

Comentarii Facebook


Știri recente