Consfătuirea națională a filialelor ASCOR

Seminarul Teologic ‘Nifon Mitropolitul’ din București va găzdui, în perioada 26-28 noiembrie, Consfătuirea națională ASCOR, la care vor participa reprezentanți ai celor 24 de filiale din toată țara, informează „Ziarul Lumina”. Deschiderea lucrărilor va avea loc vineri, la ora 10:00. ‘În cadrul consfătuirii, vor fi prezentate rapoartele de activitate ale filialelor ASCOR pe anul 2009-2010 și vor fi dezbătute principalele probleme întâlnite în derularea activităților, sub aspect social-filantropic, cultural și administrativ. Se va discuta și despre intrarea ASCOR în mediul elevilor de liceu, printr-o serie de activități, desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Capitalei și cu Consiliul Național al Elevilor. De asemenea, se vor discuta realizarea și lansarea unui site național care va reflecta activitatea fiecărei filiale din țară, precum și desemnarea responsabililor pentru organizarea taberelor de muncă și rugăciune pentru anul următor’, a declarat Diana Crăciun, vicepreședinte ASCOR.

Sâmbătă, 27 noiembrie, lucrările vor începe de la 9:30, cu dezbaterea temelor propuse de filiale și centralizate de ASCOR București, după care se vor forma grupuri de discuție, în vederea propunerii unor soluții pentru situațiile sau problemele curente. Propunerile vor fi prezentate în plen, după care reprezentanții filialelor ASCOR vor participa, de la ora 18:00, la slujba Vecerniei, săvârșită în paraclisul din incinta Seminarului Teologic, de către părintele Vasile Gavrilă, preotul îndrumător ASCOR București.

Duminică, 28 noiembrie, membrii ASCOR vor participa la Sfânta Liturghie, la Paraclisul universitar ‘Sfântul Nicolae’, iar de la ora 18:00 vor participa la o masă rotundă dedicată părintelui profesor Dumitru Stăniloae, organizată de ASCOR București, în cadrul Simpozionului ‘Serile Filocalice 2010’, avându-l ca invitat pe pr. Gheorghe Holbea, care va vorbi despre ‘Umanitatea abstractă a ideologiilor și persoana în lumina învățăturii creștine’.

Comentarii Facebook


Știri recente